Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2017 | 13458 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de aici. Nu au iesit la fel de frumoase ouale, dar au fost interesante.

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • 2 l apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura otet + inca 200 ml
  • hartie creponata in mai multe culori
  • ulei pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata:

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se scot pe o strecuratoare si se lasa sa se zvante si sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit ouale, se pune otet in mai multe vase, in functie de cate culori doriti sa faceti. Se taie hartia creponata in bucati mari, se mototoleste, se inmoaie in otet si se stoarce (trebuie sa purtati manusi pentru ca pateaza), dupa care se infasoara un ou in ea. Puteti sa combinati si doua culori, puteti sa mai dati si cu alte culori peste oua, dupa ce le scoateti din hartia initiala. Se imbraca toate ouale in hartie creponata si se lasa asa 2-3 minute pentru a se realiza transferul de culoare. Dupa aceea, se indeparteaza hartia si se lasa ouale sa se usuce. Se ung apoi cu o carpa imbibata in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine